Jotenkin ihan huomaamatta pikkupirpanasta on kasvanut iso
reipas tyttö. Ja viime viikolla juhlittiinkin neidin 2-vuotis syntymäpäiviä. Pikkuveljen
maailmaan tupsahtaminen toi lisähaasteen juhlajärjestelyihin ja pakon edessä
suostuin delegoimaan järjestelyjä isovanhemmille, jotka huolehtivat suolaisten
tarjottavien tekemisestä. Omalle työlistalle jäi koristelu, jossa siinäkin
menin sieltä aidan matalasta päästä ja askartelujen sijaan tilasin valmiita
koristeita, ja makeiden tarjottavien – kakun ja pikkuleipien – leipominen.
Pikkuleivät tuli tehtyä melkein samalla reseptillä (klik),
jonka kehittelin kahvivierasta varten aiemmin. Tällä kertaa jätin mantelit pois
ja kuivattuja karpaloita tuli taikinaan kahden desin verran. Valkosuklaata
käytin koko 130g levyn. Toisen 130g levyn käytin koristeluun pinkkien
nomparellien ja marsipaanikukkien lisäksi.
Koristellessa voi suklaan toki yksinkertaisesti sulattaa,
dipata pikkuleivän ja antaa jähmettyä. Mutta temperoimalla suklaan, saa koostumuksen
oikeammaksi. Temperoitu suklaa käyttäytyy sulatettua paremmin, ei sula/pehmene
huoneen lämmössä ja pysyy kauniin värisenä ja kiiltävänä. Tummassa suklaassa
tämä värin säilyminen näkyy parhaiten.
Valkosuklaan temperointi
*Paloittele puolet suklaasta kulhoon ja sulata mikrossa
vähän väliä sekoittaen 40 asteiseksi.
*Lisää joukkoon loput suklaasta rouhittuna ja sekoita kunnes
suklaan lämpötila on 25-26 astetta.
*Lämmitä sitten suklaata varovasti mikrossa 28-29
asteiseksi.
Tumman- ja maitosuklaan temperointi tehdään samoin, mutta
lämpötilat ovat
*Tummasuklaa: 48-50 -> 27-28 -> 31-32
*Maitosuklaa: 45 -> 26-27 -> 29-30
Lapsen onni on äidin onni. Pikkupirpana nautti silmin nähden
kaikesta saamastaan huomiosta, menosta ja melskeestä. Sitä intoa ja onnea on
riittänyt juhlien jälkeen vielä monelle päivälle, kun lahjapaketeista
löytyneitä kenkiä ja vaatteita on soviteltu ja leluilla leikitty. Kiitos
onnistuneista juhlista kuuluu ehdottomasti vieraille!
-Sini-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti