27. heinäkuuta 2013

Kesän parhaat kasvisburgerit


En ole koskaan ennen oikein innostunut hampurilaisista …en ennen kun maistoin miehen kotitekoisia burgereita. Nykyään meillä herkutellaankin sopivan harvakseltaan näillä ei ehkä niin terveysruuilla. Perinteisen jauhelihan pihvin tilalle ollaan kokeiltu kesän aikana erilaisia kasvispihvivirityksiä, joista viimeisin osoittautui kesän parhaaksi.

Olen joskus aikoinaan saanut ystävältä huippuhyvän falafelreseptin, jonka mukaan olen monet kerrat pyöräytellyt hyvä pyörykät. Tällä kertaa tein samalla ohjeella pihvejä, jotka vielä lisämaun saamiseksi paistettiin uunin sijasta pannulla.

Falafelit


2 prk kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1,5 tl juustokuminaa
0,5 tl korianteria
0,5 tl chilijauhetta
1 ruukku persiljaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
 
*Valuta kikherneet ja jauha ne monitoimikoneella tasaiseksi massaksi.
*Hienonna sipuli, silppua persilja ja sekoita kaikki aineet taikinaksi. Pane tunniksi jääkaappiin maustumaan.
*Muotoile kokoisia pyöryköitä tai pihvejä
*Paista uunissa 175 asteessa noin 20min tai pannulla sopivan kypsiksi.


Kasvisburgerit

 
Hyvä sämpylä kevyesti paahdettuna
Falafelpihvi
Halloumjuustoa
Tuoretta ananasta paistettuna
Paistettua sipulia
Tomaattia
Ketsuppia ja chilimajoneesia



Pikkupirpanan maailmanmatkaajatädin kotiuduttua hetkeksi taas Suomeen sai neiti kutsun lähteä katsomaan heppoja hulivilijengin kanssa. Meillä taitaa siis viikonlopun aikana vallita muutaman tunnin remonttirauha ja saadaan vihdoin maakuuhuoneidenpäivitys valmiiksi …siitä lisää myöhemmin.


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti