20. heinäkuuta 2013

Herkullinen loman aloitus



Ensimmäinen lomapäivä. Sen kunniaksi sai herkutella aamupalaksi kauravohveleilla …ja herätä viideltä. Tämän reseptin bongasin joku aika sitten Kauhaa ja rakkautta blogista ja päätin jo silloin, että loma alkaa näillä herkuilla. Tämä on tällainen astetta terveellisempi versio perinteisiin vohveleihin verrattuna ja sopii siten oivasti jopa aamupalaksi. Vohveliraudalla paistettua kaurapuuroa. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty kulmikasta rautaa, josta tulee paksumpia vohveleita. Itsellä oli käytössä perinteinen malli ja hyviä tuli silläkin.

Kauravohvelit (n. 6-8 kpl)

4,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 dl maitoa
2 munaa
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
2 rkl öljyä tai voisulaa

*Jauha kaurahiutaleet nomitoimikoneella hienoksi jauhoksi. Voit myös käyttää kaupan valmiita kaurajauhoja (3,5 dl), mutta sellaisia ei meidän ruokakomerosta löytynyt.
*Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista vohveliraudalla ohjeen mukaan. Taikina turpoaa reilusti ihan vohvelien paistumista odotellessa, joten voit hieman ohentaa sitä maidolla sitä mukaa, kun tarve vaatii.
*Herkuttele hedelmien tai marjojen kanssa.




Saa nähdä mitä kaikkea tekemistä lomalle keksin …tai keksittynä on jo pitkän listan verran tekemistä, joista voi sitten fiiliksen, sään ja huvituksen mukaan valita.

 
-Sini-

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä mahtavasta ohjeesta! Tein pojille näitä tänään aamulla ja 5-vuotias söi hymyssä suin :)

    VastaaPoista