30. kesäkuuta 2013

Kesätunnelmia



Kyllä nyt kesä hellii auringolla ja lämmöllä. Lomaa odotellessa on onneksi ehtinyt töiden lomassa nauttimaan Suomen kesän parhaudesta …ja pakenemaan ilmastoituun toimistoon pahimpina hellepäivinä :) Pikkupirpana viettäisi varmaan yötkin ulkona, jos annettaisiin …aamusta iltaan ainakin. Hyvä, jos malttaa sisälle syömään.


Mökkijuhannuksen ruokailuja jälkiruokailuja suunnitellessa osui silmään kesäkuun Pirkan ruokalehden Juhannuksen raparperikakku. Kakkua on tullut herkuteltua jo kahteen kertaan – niin herkullista. Kakun ainoa huono puoli on sen nopea katoamistahti parempiin suihin. Siltä varalta, että joltain tämä ihana raparperimansikkaunelmaherkku on mennyt ohi, täytynee resepti jakaa. Paras mansikkakausi taitaa tosin olla pian jo ohi, joten kiirettä pitää.


Juhannuksen raparperikakku


150 g voita
 2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl kardemummaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
noin 4 dl raparperia paloiteltuna

Päälle
2 dl vispi-/kuohukermaa
sokeria ja vaniljasokeria
noin 500 g tuoreita mansikoita

*Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24cm).
*Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kardemumma. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää varovasti taikinaan kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
*Levitä raparperit taikinan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa ala-tasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
*Vatkaa ja mausta kerma. Leviä vaahto jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele mansikoilla.
*Kakun voi hyvin leipoa hyvissä ajoin etukäteen, mutta kerma ja mansikat kannattaa lisätä vasta ennen tarjoilua.




-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti