16. huhtikuuta 2013

M niin kuin mysli



Eletäänkö nyt niitä paljon puhuttuja ruuhkavuosia? Ainakin kalenteri on ollut viime aikoina jopa hivenen liian ruuhkainen, vaikka kiireestä, touhusta ja tohinasta pidänkin. Päivääkään en kuitenkaan vaihtaisi pois :) Onneksi syödä on pakko …jos ei muuta erityistä ehdi väsäillä, niin jotain herkkua ainakin.

Viime viikolla sain päähäni, että nyt on pakko päästä kokeilemaan myslin tekemistä. Monesti olen aikonut ja reseptejä lueskellut, mutta tositoimiin ei ole tullut ryhdyttyä. Kannatti käyttää tähän hetki illasta sillä syntyi kyllä varsin herkullinen kaveri rahkan tai jogurtin seuraksi. Ihan eri luokkaa, kun kaupan tavara.

Pähkinä-karpalo-muromysli


3 dl kaurahiutaleita
2 dl riisimuroja
1 dl mantelirouhetta
noin 60 g hasselpähkinöitä kevyesti rouhittuna

noin ½ dl fariinisokeria
noin ½ dl omenasosetta
1 rkl auringonkukkaöljyä
kanelia

kuivattuja karpaloita

* Sekoita hiutaleet, murot ja pähkinät kulhossa. Sekoita sokeri, omenasose, öljy ja kaneli toisessa kulhossa ja lisää myslin sekaan.
* Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi ja paista noin 15min 200 asteisessa uunissa. Lisää karpalot
* Siirrä jäähtynyt mysli purkkiin. Herkuttele.





Sormet syyhyävät erilaisten ompelusten ja parin remonttiprojektin pariin …pian on niiden aika.


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti