28. tammikuuta 2013

Ikiaikaisia saloja


En kuulu niihin, joilla olisi syntyjään riisipiirakan rypytysgeeni, enkä myöskään ole saanut riisipiirakkareseptiä äidinmaidossa …mutta onneksi ihanan ystäväni opeilla on minusta tullut ihan mukiin meneviä riisipiirakkaleipuri.

Eilen tuli näitä pyöräytettyä ja herkuteltua.





Piirakat 

noin 40kpl


5dl vettä
3dl puuroriisiä
1l punaista maitoa
1,5-2tl suolaa

3dl vettä
2,5-3tl suolaa
ruisjauhoja
vehnäjauhoja

voita

* Keitä vesi, lisää puuroriisi. Keittele kunnes melkein kaikki vesi on imeytynyt. Lisää maito ja keittele hiljalleen 30-40min. Lisää suola KUUMAAN puuroon. Jäähdytä.
* Sekoita taikina. Lisää vuoronperään ruis- ja vehnäjauhoja, kunnes taikina on sopivaa kaulittavaksi.
* Kauli taikina paksuhkoksi levyksi ja ota pyöreällä muotilla (esim lasilla) ympyröitä. Taikina ympyrät ohueksi, täytä puurolla ja rypytä reunat.
*Paista noin 15min 300 asteisessa uunissa. Voitele sulalla voilla.


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti